Tune In For the Fifth Annual Radio Disney Music Awards

Tune In For the Fifth Annual Radio Disney Music Awards

If you’re a fan of music you won’t want to miss the fifth anniversary of the Radio Disney Music Awards airing on Sunday. Tune in to celebrate along with performances by some of the biggest artists along with tomorrow’s rising stars in music. A special two-hour telecast, “Disney Channel Presents the 2017 Radio Disney Music Awards,” will be presented Sunday, April 30th at 7/6c on Disney Channel.

L.A. traffic cut our Radio Disney experience short but we arrived at the ABC Building to celebrate and play trivia games with Radio Disney on-air personality Candice Huckeba. 

We checked out the cool Ardy Tsum Tsum on the table and enjoyed some snacks that were RDMA themed. For the fifth anniversary there will be five hosts; Sofia Carson, Alex Aiono, Kelsea Ballerini, Jordan Fisher, and Jenna Ortega.

This year’s Hero Award Honoree is Nick Jonas. The multiplatinum recording artist, songwriter, actor, and philanthropist, was diagnosed with Type 1 diabetes when he was 13 years old and has used his platform to help shed light on the condition. Jonas also founded Beyond Type 1, a non-profit organization which leverages the power of social media and technology to provide resources for those living with Type 1 diabetes, and provides funding for research, education, advocacy and programs to improve the lives of those living with Type 1 diabetes. Jonas will be presented with the award by longtime friend and fellow advocate, actor Jack Black. Jonas is nominated for three categories at the 2017 RDMA, including  “He’s The One – Best Male Artist”.

Photo Credit: Sony Music/ Randee St. Nicolas

Britney Spears will be presented with the first-ever RDMA “Icon” Award, which recognizes a distinguished artist whose career transcends popular culture and whose music is loved by generations of Radio Disney fans.

Be sure to tune in for a special presentation from the cast of Descendants 2. They will be premiering an exclusive video from the upcoming film that you won’t want to miss.

Winners will be announced on SATURDAY, APRIL 29, at the Microsoft Theater in Los Angeles, with performances by Kelsea Ballerini, Hailee Steinfeld, Alessia Cara, Noah Cyrus, Julia Michaels, Grace VanderWaal, Jordan Fisher, Train and more. A special two-hour telecast, “Disney Channel Presents the 2017 Radio Disney Music Awards,” will be presented SUNDAY, APRIL 30 (7:00-9:00 p.m. EDT), in the U.S. across multiple Disney-branded platforms. The 2017 RDMA is sponsored by American Girl®, Aquabeads®, Chrysler, Comcast’s Xfinity, Flavor Blasted® Goldfish® Crackers, KRAFT® Macaroni and Cheese Shapes and The Walt Disney Studios. Information on the Radio Disney Music Awards, voting procedures and official rules are available at www.Disney.com/RDMA.

How Much Do You Know About Radio Disney Artists?

Try your hand at the trivia questions we were asked during our presentation. I didn’t do very well but some of the ladies in our group knew all the answers.

Radio Disney Music Awards Trivia Questions

  1. RDMA is music’s biggest event for families – who of our five RDMA hosts has five siblings in real life? (Answer: Jenna Ortega)
  2. Which 2017 RDMA performer had their first hit single in 1998? (Answer: Train)
  3. Finish the lyric of RDMA performer Train: “Now she’s back in the atmosphere_____________” (Answer: with drops of Jupiter in her hair)
  4. In Fitz and The Tantrums’ hit song “HandClap,” how many claps go after the lyric, “I can make your hands clap”? (Answer: five)
  5. 2017 RDMA Icon Award recipient Britney Spears used to be on Disney Channel – what year did she first appear in the Mickey Mouse Club? (Answer: 1989)
  6. Nick Jonas is the recipient of the 2017 RDMA Hero Award for charitable contributions, but he also presented the award to a former ‘Hero’ – who was it? (Answer: Jennifer Lopez)
  7. Which 2017 RDMA performer was nominated for a 2017 Golden Globe for her performance in “The Edge of Seventeen?” (Answer: Hailee Steinfeld)
  8. Which Grammy Award was 2017 RDMA performer Kelsea Ballerini nominated for this year? (Answer: Best New Artist) (Hint: She won this same award at the 2016 RDMA)
  9. Which two of the five 2017 RDMA hosts performed at the 2016 RDMA? (Answer: Kelsea Ballerini and Sofia Carson)
  10. Which 2017 RDMA performer competed on a season of “America’s Got Talent” – and won? (Answer: Grace VanderWaal)
  11. Finish the lyric of 2017 RDMA performer Sabrina Carpenter: “That’s just the way of the world, and so ­­­___________ (Answer: “They gonna keep on twiddlin’ them thumbs”)
  12. 2017 RDMA host and viral recording artist Alex Aiono got his start on which social platform? (Answer: YouTube)
  13. Which 2017 RDMA host stars in an upcoming Disney Channel Original Movie? (Answer: Sofia Carson, “Descendants 2”)
  14. Before landing his role in the Broadway musical “Hamilton,” which two Disney Channel Original Movies has 2017 RDMA host and performer Jordan Fisher appeared in? (Answer: “Teen Beach Movie” and “Teen Beach 2”)
  15. The RDMAs will feature the exclusive world premiere of “Ways to Be Wicked” from “Descendants 2.” What was the lead single from the first “Descendants” movie? (Answer: “Rotten To The Core”)
  16. Finish the lyric of 2017 RDMA performer Kelsea Ballerini: “You’re just a lost boy, with your head up in the clouds; you’re just a lost boy, ­­­­­­­­­­­­­­­­­­_________ (Answer: “Never keep your feet on the ground”)
  17. Which 2017 RDMA performer has co-written songs for Justin Bieber and Selena Gomez? (Answer: Julia Michaels)
  18. Finish the lyric of 2017 RDMA performer Noah Cyrus: “I never hated you like I do right now, ­­­­­­­­­­_________ (Answer: “‘Cause all you ever do is make me cry, cry, cry”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *